“Boeren” Frittata

“Boeren” Frittata

Ontbijt/lunchgerecht

Een gerecht dat ik al een tijdje wilde proberen! Een super gezond ontbijtje en (ondanks dat mijn Frittata niet heel mooi geworden is omdat hij aan de boden van de vorm plakte) ook lekker makkelijk!

Gisteren avond bedacht ik me om dit te gaan maken, ik ben toen even de koelkast ingedoken en heb verschillende ingrediënten “verzameld”. Het meeste waren echt restjes. Dit is dan ook zo leuk van een Frittata…Je kan er zo een beetje alles instoppen!

Onderstaande ingrediënten heb ik gebruikt:

dsc_7627Ingrediënten goed om 1 grote quichevorm mee te vullen

4 Eieren

100 ml Kokosyoghurt

1 Gesnipperd uitje

250 gr Zoete aardappelen

200 gr Champignons

5 plakjes Ham

100 gram Feta

1 paprika

1 flinke hand Spinazie

En nu?

Je gaat het uitje fruiten in een klein beetje kokosolie, als deze gefruit is dan voeg je de paprika toe. Bak de paprika mee totdat deze een klein beetje zacht geworden is.

De champignons heb ik eerst door de heft gesneden en daarna in plakjes, dit om te voorkomen dat er hele grote stukken in de frittata zouden komen te zitten. Als de paprika wat zacht geworden is dan voeg je de champignons toe en laat alles even goed doorbakken. Laat zoveel mogelijk vocht verdwijnen om te voorkomen dat de frittata te nat uit de oven komt.

De zoete aardappel heb ik een avond van de voren gekookt (dit scheelt weer tijd in de ochtend). Zoete aardappel kun je prima in zijn geheel laten koken (zonder te schillen) daarna kun je hem even in de koelkast bewaren. Ga je hem gebruiken hoef je alleen maar het schilletje eraf te halen met een mesje, dit schilletje gaat er dan erg gemakkelijk vanaf. Snij de zoete aardappel in blokjes en bak deze in de pan mee.

De ham en de feta kun je ook in stukjes snijden en toevoegen aan het geheel, warm het even goed dsc_7629mee op. Snij de spinazie een paar keer grof door en voeg deze als laatste toe aan de pan. Als de spinazie geslonken is dan zijn de groente klaar.

Klop de eieren en de yoghurt los en breng deze op smaak met wat peter en zout.

Vet de quiche vorm even in! Dit had ik niet gedaan waardoor hij uiteindelijk niet mooi uit zijn vorm kwam. Je kan hem natuurlijk ook in zijn vorm opdienen.

Doe de groente in de quiche vorm (gebruik geen springvorm want dan zal het eimengsel er aan de onderkant weer uitlopen)  en giet het ei/yoghurt mengsel eroverheen.

Laat de Frittata nu ongeveer 30 min in de oven staan.

Optie; als hij klaar is kun je hem nog afwerken met 3 eetlepels kokosyoghurt

Eet smakelijk!!

             Meer recepten!

                              hartje      Eva

Ook leuk om te lezen!

One thought on ““Boeren” Frittata

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *