Chili Con Carne

Chili Con Carne

De Chili con carne

In tijden van drukte is het altijd lekker om een gemakkelijk recept zoals Chili Con Carne te kunnen maken! Ik vind deze variant heerlijk omdat; hij gemakkelijk is, geen mega lange ingrediëntenlijst heeft en (heel belangrijk) goed in te vriezen is! Maak dus vooral een hele grote pan. Stop wat in je vriezer en haal het eruit als je een drukke dag voor de boeg hebt. Lekker, gemakkelijk en erg gezond!!

 

Ingredienten voor 4 personen

  • 1 theelepel kokosolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 rode paprika
  • 400 g rundergehakt
  • 70 g tomatenpuree
  • 400 g gepelde tomaten
  • 1 bosje koriander
  • (optie) bosuitjes
  • 1  limoen
  • Hummous
  • 400 g kidneybonen rood/groen
  • zout
  • versgemalen peper

 

  • Als bijgerecht zou je zilvervliesrijst kunnen koken

 

 

Yammie Yammie!

Laat als eerste de kokosolie een beetje smelten, laat daarna de ui en de knoflook een beetje aanfruiten totdat de ui een beetje glazig wordt.

Hak de peper in zeer fijne stukjes en voeg deze toe aan de knoflook met uitjes. Laat dit even lekker een paar minuten door elkaar pruttelen. Blijf het wel een beetje doorroeren om te voorkomen dat het aan de bodem gaat plakken.

Ondertussen kun je de paprika in blokjes snijden. Als de ui samen met de peper gebakken is kun je het gehakt toe gaan voegen. Deze mag je rul bakken, wel goed blijven omscheppen en roeren.

(optie) Eet je er graag zilvervliesrijst bij? Zet dan nu alvast je water op zodat je de rijst alvast kan laten koken.

Als het gehakt licht gekleurd is kun je de tomaten en tomatenpuree toevoegen, als dit geheel opgewarmd is dan voeg je de paprika toe, dit laat je mooi een paar minuten opwarmen/koken.

Ondertussen kun je de koriander snijden en vermeng deze met het sap van de limoen. Laat de Kidneybonen goed uitlekken en spoel ze met ruim water af. Schud het overtollige water er vanaf en voeg toe in de pan. Laat dit wederom een aantal minuten goed opwarmen/doorkoken.

Proef op het einde of het nog nodig is om zout/peper toe te voegen. Voeg net voor het serveren de koriander met het limoensap toe.

Om het af te maken, ik vind een flinke dot humus heerlijk erop!! Eet smakelijk!                          Eva

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *