chocolade notenrotsjes

chocolade notenrotsjes

In mijn artikel Hoe komen we de kerstdagen door,  geef ik een aantal tips hoe je er zelf voor kan zorgen dat je niet teveel eet zonder dat je de hele kerst Néé moet zetten tegen allerlei lekkere hapjes. Graag wil ik jullie nu vertellen hoe je toch kan genieten van een lekker chocolaatje bij de koffie zonder hier al te veel in te “zondigen”.

 

Chocolade notenrotsjes

De titel zegt het al CHOCOLADE!!  Op een of anderen manier hoort dat toch bij kerst en omdat het leven een feestje is moeten we dit ook zeker blijven doen! Nu hou ik echt wel van chocolade! Vroeger vooral de melk chocolade, tegenwoordig heb ik deze ingeruild voor de zelf gemaakte pure variant. Je denkt vast dat dit heel moeilijk is? Nou dit is het absoluut niet!!

Je kan alle soorten noten gebruiken om deze rotsjes te maken, hazelnoten, amandelen, walnoten etc. Zelf vind ik Pecannoten altijd heerlijk! Dus ik maak hier een lekker chocolaatje van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten (voor 15 rotsjes, afhankelijk hoe groot je ze wil hebben)

  • 100gram Gemengde noten (Ik heb amandelen, hazelnoten en pecannoten gebruikt)
  • 25gram (rauw) cacao
  • 50gram Cacaoboter
  • 2 eetlepels Ahornsyroop

En nu?

Hak de noten een beetje grof, maak ze vooral niet te fijn!

Zet de noten even apart en smelt de cacaoboter au baire marie . Als de cacaoboter gesmolten is laat hem dan een klein beetje afkoelen zodat hij niet super heet meer is. De actieve (en dus ook gezonde) kenmerken van rauwe cacao gaan verloren als ze te heet verwarmd worden. Als de cacaoboter een beetje afgekoeld is kun je de ahornsyroop toevoegen, meng dit goed door elkaar heen. Hierna klop je er op dezelfde manier de cacao doorheen.

Nu heb je chocolade! Gemakkelijk toch?!

De volgende stap zijn de gehakte noten toevoegen aan de chocolade, meng dit goed door elkaar heen zodat op alle noten wat chocolade zit.

Pak een stuk bakpapier/cupcakevormpjes , leg deze op een bord en gebruik een theelepel om stapeltjes te maken van het notenmengsel. Zet dit daarna in de koelkast! Na ongeveer 30minuten in de koelkast (afhankelijk hoe groot je je rotsjes maakt) kun je al heerlijk genieten van knapperige chocolade! Wikkel de chocolade evt in leuke kleurige papiertjes voor een extra feestelijk resultaat!

          Eva

Meer recepten

 

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *