Chocolademelk smoothie   

Chocolademelk smoothie   

Ontbijt/lunchgerecht

Chocolademelk smoothie, deze naam heeft onze oudste zoon eraan gegeven omdat hij vond dat het net chocolademelk was. Afhankelijk van de hoeveelheid bevroren fruit dat erin gaat is het soms bijna ijs te noemen, dan eten we het ook nog wel eens met een lepel! Erg lekker.

Iedereen bij ons thuis wordt dan ook erg blij bij het zien van deze smoothie. Het recept is erg gemakkelijk.

dsc_7622

Ingrediënten voor 2 grote en 2 kleine glaasjes

250 Gram bevroren mango

250 gram verse (of bevroren) aardbeien

400 ml kokosmelk

2 Flinke handen (baby) bladspinazie (niet als blokjes uit de vriezer)

2 eetlepels chiazaad ( 5min geweekt in water ongeveer 200ml water)

2 eetlepels (rauwe) cacao

En nu?

Doe eerst de aardbeien en de mango in de blender met de kokosmelk, maak hier een gladde massa van.   Doe daarna de spinazie erbij, meestal schep ik alles eerst even een keertje om, dan pakt de blender het gemakkelijker op en krijg je sneller alles fijn.dsc_7631

Soms moet je de blender even uitzetten om het geheel een keer goed door te roeren, dan weet je zeker dat hij alles goed blend. Als de smoothie weer helemaal glad is schep je een keer de cacao en de geweekte chiazaadjes erdoorheen. Daarna blend je een laatste keer. Als je alleen een smoothie als ontbijt wil eten zou je er ook (geweekte)  havermout doorheen kunnen blenden. Dit zorgt ervoor dat je langer een vol gevoel hebt.

Als het goed is heb je nu een donkerbruine smoothie, als hij nog iets te dik is kun je er een beetje extra kokosmelk doorheen doen.

Schenk het nu in een fijn groot glas…. Bon Appetit!!

                                                                                                                                     hartje     Eva

Meer recepten!

Ook leuk om te lezen!

3 thoughts on “Chocolademelk smoothie   

  1. Heb je ook recept voor 1 persoons smoothie deze ziet er wel erg lekker uit

    • Hoi Elisa! als ik het alleen voor mezelf maak dan neem ik iets minder dan de helft van het recept, de verhoudingen zijn dan ongeveer; 100 Gram bevroren mango, 100 gram verse (of bevroren) aardbeien, 150 ml kokosmelk, 1 hand (baby) bladspinazie (niet als blokjes uit de vriezer) 1 eetlepeltje chiazaad ( 5min geweekt in water ongeveer 75ml water) 1 eetlepeltje (rauwe) cacao groetjes Eva

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *