Jippie!! Mijn haar groeit weer!

Jippie!! Mijn haar groeit weer!

Supplementen zijn er in alle soorten en maten: groot, klein, dik, dun, gekleurd, kleurloos, oplosbaar, niet oplosbaar en ga zo maar door. Maar wanneer heb je nu eigenlijk supplementen nodig? Hebben we eigenlijk überhaupt wel supplementen nodig? En hoe kom ik er nu achter wat goede supplementen zijn voor mij?

csm_supplementen_hm_2_288e868385

Voordat twee jaar geleden mijn knopje om ging had ik denk ik nog nooit supplementen geslikt. Ja tijdens mijn zwangerschappen heb ik netjes ‘foliumzuur’ en ‘Davitamon Mama’ geslikt. Achteraf gezien had ik dit misschien beter anders kunnen aanpakken.. Maar als we alles van te voren zouden weten….

Toen ik aan het avontuur van mijn “knopje om” begon dacht ik dat ik voldoende vitamine en mineralen binnenkreeg omdat ik genoeg groente en fruit at. Echter hoorde ik steeds vaker via verschillende media dat in ons voedsel tegenwoordig niet zoveel vitamines zitten als vroeger ( Ja echt waar!) Maar hoe zit dit dan?

 

Hoeveel vitamines zitten er nog in onze voeding?

Er zijn al aardig wat artikelen verschenen over de hoeveelheid vitamines in onze voeding. vitamine-cTegenwoordig zouden de hoeveelheden vitamines lager zijn dan dat deze vroeger waren, maar is dit ook echt zo? Helaas heb ik daar ook geen antwoord op! Wat ik wel geloof is dat door de kruisingen van allerlei soorten gewassen het vitamine niveau van alle specifieke groentes er niet beter op wordt. Wat ik ook geloof (nadat ik hier aardig wat onderzoek naar heb gedaan) is dat biologische groenten “harder” hebben moeten werken doordat zij niet bespoten zijn.  Zij zorgen voor hun eigen afweer terwijl bespoten groenten en fruit beschermd worden door chemicaliën. Door de natuurlijke selectie (de zwakkeren gewassen overleven misschien niet zonder deze chemicaliën)                                  Bron: aHealthylife.nl   blijven alleen de sterke en dus echte gezonde gewassen over. Ik weet niet hoe jij erover denkt…. Maar ik eet liever een gezond (biologisch) worteltje dan een “nep” gezond worteltje smiley.

Om een lang verhaal kort te maken… Ik denk dat er een grote kans is dat onze voeding vroeger meer vitamines had dan dat deze nu hebben EN biologisch heeft mijn voorkeur ten opzichte van de bespoten variant.

 

Zijn supplementen noodzakelijk?

Of supplementen noodzakelijk zijn valt te betwisten. We zullen misschien niet eerder doodgaan als we ze niet nemen, maar ik ben er wel van overtuigd dat je je een stuk beter/fitter kan voelen als je aanvult in de lichaam wat je tekort komt. De vraag is daarna; wat kom ik tekort en welke supplementen moet ik slikken dan? Zelf vond ik dit erg moeilijk, want hoe weet ik nu wat mijn lichaam mist?

Mijn eerste oriëntatie begon bij multi-vitaminen; hier zit alles in wat ik nodig heb. Dacht ik! Multi-vitamines zijn algemene (vaak synthetisch) vitamines die niet echt iets toevoegen aan je gezondheid. Synthetische vitamines worden niet goed opgenomen in je lijf omdat ze lichaamsvreemd zijn, je lever heeft een flinke klus deze af te breken. Niet echt wat je wil dus! Maar wat dan?!

images

Toen ik bij onze lokale visboer kwam zag ik een visitekaartje liggen van een complementair therapeute, daarnaast deed ze aan orthomoleculair voedseladviezen en stonden er nog meerdere (voor mij onbekende) zaken op. Ik wilde erg graag geholpen worden in mijn zoektocht en een persoonlijk advies is natuurlijk altijd fijn!

Dus ben ik maar eens gaan bellen en ging ik kijken wat deze dame voor mij kon betekenen. Ik was goed onderweg en al redelijk wat afgevallen, maar ik hoopte nog meer toe te kunnen voegen aan mijn gezondheid. Een betere gezondheid is altijd een grotere drijfveer geweest dan het verliezen van kilo’s. Dit maakte het voor mij gemakkelijker om kleine stapjes te nemen, 1 van deze stapjes waren dus ook supplementen.

cropped-untitled-1-1

Ik kwam bij Miranda thuis en dit gaf meteen een vertrouwd gevoel. Miranda legde me van te voren goed uit wat ze ging doen en waarom dit belangrijk was om uiteindelijk vast te kunnen stellen waar ik wel en niet goed op reageer en welke supplementen me zouden kunnen helpen mijn doelen te bereiken. Miranda maakte gebruik van de Oligoscan. De Oligoscan meet via de palm van je hand (zonder bloed te prikken) en zoekt de waardes van 20 mineralen op. Een tekort aan bepaalde mineralen kan ervoor zorgen dat je stofwisseling blokkeert en je dus niet/niet meer afvalt. Vergelijk het met een auto, als je diesel in een benzineauto gooit zal hij ook niet rijden. Niet handig dus!

Na deze scan werd er een analyse opgestelde met de tekorten en overschotten aan mineralen. Hierna  heeft Miranda met mij mijn klachten besproken daarna heeft zij een persoonlijk advies kunnen maken over de supplementen die het beste bij mij passen.

 

Merk ik nu verschil?

Het is altijd moeilijk te zeggen wat het verschil nu is dat je voelt. Nadat je veel bent afgevallen voel je je goed! Als je conditie verbeterd voel je je beter! Maar de combinatie van alle drie (afvallen, sporten en voedingssupplementen) kan ik echt zeggen dat ik me super goed voel!

Mijn spieren herstellen zich beter na het sporten en ik ben tussendoor wel eens verkouden geweest maar de echte griepjes sla ik al een paar jaar over! Mijn huid ziet er goed uit en (raar maar waar) de gekke plukjes haar in mijn nek groeien eindelijk ook weer!

hartje       Eva

Ook leuk om te lezen!

One thought on “Jippie!! Mijn haar groeit weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *