Ontbijtmuffins met blauwe bessen

Ontbijtmuffins met blauwe bessen

Ook lekker voor tijdens het kerstontbijt!

Al een tijdje wilde ik een recept bedenken voor een heerlijk gemakkelijk ontbijtje. Nu kennen we de gemakkelijke ontbijtjes zoals smoothies en havermout allemaal. Maar wil je echt even iets anders dan zal je toch de keuken in moeten duiken. Na een paar keer proberen heb ik het recept voor onderstaande ontbijtmuffins gemaakt!

Je maakt eerst een super gemakkelijk beslag, mengt dit beslag met blauwe bessen en gebruikt muffinvormpjes voor in de oven…! Super easy!

Weet je wat nog gemakkelijker is? Ik maak altijd een paar porties en vries deze dan per 2 in. Als ik dan een snel ontbijtje wil dan pak ik deze een avond van te voren uit de diepvries en eet ik hem onderweg naar mijn werk lekker op. Een groot voordeel van deze lekkere luchtige ontbijtmuffin is dat als je hem dezelfde ochtend uithaalt hij alsnog (vrij) snel ontdooid is! Gemakkelijker kan bijna niet toch?

 

Ingrediënten

  • 100 gram Amandelmeel
  • 100 gram Havermout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 130 gram Geitenyoghurt
  • 50 gram kokosolie
  • 4 eieren
  • 2 bananen
  • 200 gram Blauwe bessen

En nu?

Stel de oven in op 180graden, laat ondertussen in de opwarmende oven de 50gram kokosolie smelten, gebruik je blauwe bessen uit de diepvries? Haal deze dan optijd uit de vriezer

Doe de havermout in de keukenmachine en maak deze iets fijner, maak er een meel van. Als je dit gedaan hebt kun je de amandelmeel, de bakpoeder en het kaneel toevoegen, zet de machine nog even kort aan.  Voeg daarna in de machine alle “natte” dingen toe. Dus doe de geitenyoghurt in de machine, samen met de eieren en de kokosolie, laat even mengen en voeg als laatste de bananen toe. Laat dit nog even goed draaien.

Haal nu de messen uit de keukenmachine en schep voorzichtig de blauwe bessen door het beslag heen.

Je kan van die papieren cupcake vormpjes gebruiken zodat het beslag minder aan de vorm vastplakt. Doe dan zo een twee en een halve tot drie eetlepels in de vorm, hou er rekening mee dat de cupcakes nog omhoog komen, doe ze dus niet te vol!

Zet de cupcakes 20/25minuten in de oven. Laat ze goed afkoelen voordat je ze evt in de vriezer stopt!

                                                              Eva

 

Meer recepten

Ook leuk om te lezen!

2 thoughts on “Ontbijtmuffins met blauwe bessen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *