Hoe komen we de kerstdagen door?!

Hoe komen we de kerstdagen door?!

Sinterklaas is weer met zijn pieten onderweg naar Spanje en de kerstbomen worden weer aangekleed met lampjes en ballen.

Sinterklaas heeft duidelijk een suikerverslaving… pepernoten, speculaas, spijs, chocoladeletters, schuimpjes, banketstaven en ga zo maar door… Maar de kerstman kan er zeker ook wel wat van hoor! Snoepstaafjes, kerstkransjes, snoephuisjes en advent kalenders de lijst is eindeloos!  Een idee voor volgend jaar; zullen we dan geen tekening in onze schoenen/sok stoppen? Maar een informatiefolder of misschien moet we ze wel eens taggen op mijn website/facebookpagina…. misschien zoeken ze ook allebei hun “knopje” wel, maar weten ze niet waar ze moeten beginnen! Het blijven ook maar mensen hé smiley .kerstballen

Al doen Sinterklaas en de Kerstman niet mee.. Dat wil niet zeggen dat wij ons knopje in de maand december maar even op non actief moeten zetten.

Daarom wil ik jullie graag handvaten geven hoe dan wel om te gaan met de mooie, gezellige feestmaand; December!

Mijn 7 tips!

  1. Denk van te voren goed na hoe jou feestdagen eruit zien. Ben jel thuis en krijg je visite? Dan kun je zelf lekkere (verantwoorde) hapjes maken denk eens aan het Pecantaartje voor bij de koffie of als toetje. Wordt er voor je gekookt? probeer dan de “juiste” keuzes te maken. Eet niet teveel brood tijdens het voorgerecht en vraag of de saus van het hoofdgerecht apart kan. Eet wat extra salade/groente tijdens het hoofdgerecht en pak een klein toetje. Hiermee heb je al heel veel “onnodige” voedingsmiddelen kunnen laten liggen!
  2. Sport “vooruit”, ik weet het dit klinkt erg raar! Maar als je weet dat je een vol feestprogramma hebt met familiefeestjes, bedrijfsborrels etc. Plan dan ook meteen een extra sportsessie, dit maakt het oppakken van de sportactiviteiten na de feestdagen wat gemakkelijker.
  3. Let op met alcohol, vooral tijdens de feestdagen proosten we graag op de fijne dagen met elkaar, het oude jaar, het nieuwe jaar en alles wat ertussenin zit! Maar als jij bezig bent je “knopje om” te zetten of om te houden dan zou een handige tip kunnen zijn om halve glazen in te schenken. Je kan dan toch lekker meedoen! Als je alcohol drinkt, zorg dan wel dat je voldoende water drinkt!
  4. Nuttig maximaal 5 eetmomenten per dag, de feestdagen bestaan meestal uit drie dagen non-stop eten. Als je drie maaltijden nuttigt op 1 dag met 2x een tussendoortje hoef je niet overal nee op te zeggen maar “behoed” je jezelf wel.
  5. Denk na of je dat wat voor je neus staat ook wil eten, we laten ons gemakkelijk emotioneel “chanteren”. Laat dit niet toe! Wil je het zelf graag eten, prima! Wil je het zelf niet doe het dan ook niet.
  6. Pak direct na de feestdagen je gezonde eetritme weer volledig op! Suiker is net als een gemeen stemmetje in je hoofd, zolang je hem voed roept hij om meer. Eet je een paar dagen anders dan je normale ritme? Dan zal je de dagen hierna meer moeite voor moeten doen om dit stemmetje te onderdrukken! Ben hierop voorbereid, dit scheelt een tegenvaller!
  7. Geniet! Geniet van je familie, je vrienden, het eten, het drinken, de sfeer, de muziek, de geuren en kleuren. Want uiteindelijk geeft ontspanning en het intense gevoel van geluk een enorme boost voor je gezondheid EN maakt dit een ontzettend goed begin van het nieuwe jaar!
  8. kerst-pictogrammen-vector-kaart-illustratie_23-2147486236

Fijne feestdagen!!

hartje        Eva

 

Ook leuk om te lezen!

3 thoughts on “Hoe komen we de kerstdagen door?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *