Pecannotencake

Pecannotencake

Zo nu en dan heb ik gewoon zin in een lekker taartje. Het staat niet alleen leuk op tafel als er visite is maar het ruikt ook heerlijk in huis naar vers gebakken taart. Daarnaast kan een taartje ook nog behoorlijk gezond zijn! Dus ik zie geen reden om niet met regelmaat een taartje te bakken :-).

Ik maak regelmatig taartjes van eigen recept. maar vandaag heb ik een taartje gemaakt uit het boek van Amber Albarda Gezond bakken. De meerderheid van de taartjes die ik al gebakken heb zijn geweldig lekker! Ik ga er dan ook maar vanuit dat ik jullie met onderstaande recept ook erg blij maak!

In dit recept kun je heel goed ingrediënten (na wens) invoegen. Zo vind ik wortelpulp erbij erg lekker, dan krijg je een soort van Aan woordenlijst toevoegen. Zelf lijkt me het toevoegen van sinaasappelschil ook nog wel een heerlijke optie! Onderstaande is het basisrecept, daarmee kun je (bijna) eindeloos variëren.

Zelf heb ik de cake versierd met chocolade welke ik gemaakt heb van cacaoboter en rauwe cacao, pecannoten en een beetje kokos. Van de overgebleven chocolade heb ik pakjes gemaakt welke de cake helemaal compleet maken! Misschien willen jullie hier een tutorial van krijgen? Laat dan gerust een berichtje achter op mijn website!


9200000022091686

 Ingrediënten (Cake voor 8 personen)

  • 135 gram Pecannoten
  • 35 gram Amandelmeel
  • 30 gram Zeer fijngemalen lichte lijnzaadjes (maal deze in een notenmalertje)
  • 30 gram Kokosrasp
  • 75 gram kokosbloesemsuiker
  • 2 theelepels Wijnsteenbakpoeder
  • 2 Theelepels Kaneelpoeder
  • 1 Snufje Keltische zeezout
  • 2 biologische eieren
  • 120 ml plantaardige melk (amandelmelk, kokosmelk, havermelk etc.)
  • 1 Theelepel Vanille extract
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie

En nu?

Verwarm de oven voor op 190° graden. Vet een cakevorm van 23 cm in. (in heb een kleine tulbandvorm gebruikt).

Doe 100 gram van de paranoten in de keukenmachine en maak er een fijn meel van. Laat de noten niet te lang draaien want anders wordt het een pasta. Het is echt de bedoeling dat het een soort van meel blijft.

De overige pecannoten die mag je er de laatste paar seconden in de machine bijdoen, zorg wel dat je grof blijven. Meng daarna alle droge ingrediënten in een kom. Klopt in een anderen kom de eieren les en voeg de melk, het vanille extract en als laatste de gesmolten kokosolie toe. Doe de droge ingrediënten bij de natte en roer in een paar minuten tot een dik, niet al te stevig beslag. Doe het beslag in de bakvorm en bak de cake in zo een 30-35 minuten gaar.


imag0045                  Meer recepten!

 

Ook leuk om te lezen!

3 thoughts on “Pecannotencake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *