Pompoenpannenkoeken

Pompoenpannenkoeken

Ontbijt/lunchgerecht

 

Deze week kwam ik op de markt hele leuke kleine pompoenen tegen. Eigenlijk alleen al leuk om zo neer te legger ter decoratie. Nu is dat natuurlijk een beetje zonde, dus ik kon het natuurlijk niet laten om er iets lekkers van te maken. In dit jaargetij is er overal wel pompoen de vinden en een leuk bijkomend voordeel…. Ze zijn nu niet duur!

En wat is er nu nog leuker dan stiekem groente verstoppen in het lievelingseten van de kids? Kinderen blij! Mama blij! Een goed begin van het weekend als je het aan mij vraagt!! bril  Door het eten van deze pannenkoeken hadden de kinderen al bijna 100 gram groente PP op… HANDIG!

Maar wat ook erg belangrijk is… Het is niet moeilijk, het kost niet veel tijd EN ze zijn koud ook heerlijk! Dus bak je een beetje extra kan dit in een lunchtrommeltje mee naar school of eet je het als snack tussendoor. Want met deze hoeveelheden extra groente is dit absoluut een verantwoorde snack. Hier komt het recept!!

Pompoenpannenkoeken! -Yam Yam-

Hoofdingrediënt … Rara….Pompoen!! Je kan zo een beetje alle soorten pompoen gebruiken dus dat is lekker gemakkelijk! Ik eet graag glutenvrij, mocht je dit niet zo belangrijk vinden kun je de boekweitmeel en amandelmeel vervangen voor gelijke delen met volkorenspeltmeel.dsc_7620

Dit is een recept voor ongeveer 8 pannenkoeken

300 Gram Pompoen

150 Gram Boekweitmeel

150 Gram Amandelmeel

3 Eieren

400ml Plantaardige melk zoals kokosmelk of amandelmelk

3 Theelepels Kaneel (ook lekker om te vervangen voor speculaaskruiden)

 

Chocolade en aardbeienijs topping!

2 (Bevroren) bananen

1 Handje met (bevroren) aardbeien

1 Eetlepel (rauwe) cacao

1 Eetlepel Ahornsiroop

2 Eetlepels kokosrasp

14963229_1142927099119905_3388431079160333576_n

How To make!

Snijd de pompoen in stukjes en laat deze koken in een beetje water totdat ze gaar zijn.

Haal ondertussen de banaan en aardbeien uit de vriezer (ik heb verse aardbeien gebruikt maar als je diepgevroren gemakkelijk vind kan dat natuurlijk ook!) Deze kunnen dan een (klein) beetje ontdooien zodat je gemakkelijker ijs kan maken.

Doe de pompoenstukjes, het meel, de eieren en de melk in een keukenmachine of blender en laat deze even draaien totdat je een glad beslag krijgt.

Bak deze pannenkoeken dan zoals je iedere anderen pannenkoek zou bakken (het liefste in kokosolie ) . Hou er rekening mee dat het beslag een beetje dikker kan zijn dan je gewend bent, strijk dan met je spatel het beslag een beetje uit zodat je alsnog lekkere (niet te dikke) pannenkoeken krijgt.

Ondertussen kun je het ijs afmaken.

Doe de helft van het zakje met bevroren bananen in de keukenmachine samen met de siroop en de cacao. Laat de keukenmachine draaien totdat je een gladde massa hebt gekregen. Het 1e ijs is af!

Doe nu de rest van de bananen in de keukenmachine en doe de aardbeien hierbij, laat deze ook weer draaien tot een gladde massa. 2e portie ijs is een feit!

Gebruik de kokos ter decoratie, eet smakelijk!!

hartje      Eva

Meer recepten!

Ook leuk om te lezen!

One thought on “Pompoenpannenkoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *