Speculaas taartje met gezouten karamel

Speculaas taartje met gezouten karamel

Recept door Eva Straten Knopjeom.nl

Clash Of Clans HackRobuxed Roblox HackNo Human Verification Roblox HackCocgemsgiveaways Com HackSuper Mario Run HackIskid Org Robux HackRobloxgiveaway Xyz Cheat Hack8ballpool ppf info Hack8ballpoolhack Us Hackvaingiveaways Top Vainglory HackIskid Org Robux Hack“My Cafe Recipes Stories HackPanda Pop HackMobile Legends HackKritika HackClash Royale HackFree Streaming Movie Online 2017

Mijn kinderen wilde heel graag hun schoen zetten, nu doen ze dit niet zo vaak, ongeveer 1x in de 4 dagen maar omdat het bijna sinterklaas avond is vond ik het geen goed idee dat ze nog meer cadeaus zouden krijgen. Dus bakpiet is even de keuken ingedoken en heeft een taartje voor de lieve kindertjes gemaakt!

En weet je…. Dit is zo een gezond taartje dat je dit prima als ontbijt kan eten! Geweldig toch? Met een basis van havermout, de gezonde vetten van de amandelmeel en kokosolie, de groente in de wortelrasp en de eiwitten van het ei maken dit een prima ontbijtje!

En…. Hij ziet er enorm lekker uit toch? Dat is hij ook!

 

Soms krijg ik de opmerking; och, geef dat kind toch een snoepje of hagelslag op zijn boterham…. Als jij mag kiezen, wat kies jij dan? Geef mij maar een taartje als ontbijt/lunch/tussendoortje of gewoon zomaar… OMDAT HET KAN!  hartje

Ingredienten voor 6 taartjes

Basis

  • 150 gram Havermout
  • 150 gram Amandelmeel
  • 125 gram Wortelrasp
  • 50 gram Kokos
  • 1.5 eetlepel Speculaaskruiden
  • ¾ eetlepel bakpoeder
  • 5 eetlepels Kokosbloesemsuiker
  • 125ml Kokosmelk
  • 3 Eieren
  • 2.5 eetlepel Kokosolie
  • Snuf zout

Vulling

  • 7 Medjoul dadels
  • 35ml Water
  • Scheutje kokosmelk
  • 2 theelepels Kokosolie
  • Flinke snuf zout

Chocolade ala Amber Albarda, (dit blijft de lekkerste!)

  • 60 gram Cacaoboter
  • 25 gram Rauwe cacao
  • 2.5 eetlepel Ahornsiroop

En nu?!

Laat de oven voorverwarmen op 180°C en gebruik 6 taartvormpjes met een doorsnede van 10cm

Meng eerst alle droge ingrediënten door elkaar, als je dit gedaan hebt meng dan de wortelrasp door het droge mengstel heen. Meng in een aparte kom de natte ingrediënten door elkaar. Meng daarna alle droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng goed doo15322481_1170059003073381_1794354314_or elkaar zodat er geen klontjes of brokjes achterblijven.

Vet de bakvormpjes in met een beetje kokosolie, schep het beslag in het vormpje en laat in het midden een klein kuiltje over, hier doe je straks de vulling in.

Zet de taartjes ongeveer 35/40 minuten in de voorverwarmde oven.

Ondertussen haal je de pitten uit de dadels en meng je ze in een keukenmachine met het water en een scheutje melk, de kokosolie mag je ook vast toevoegen, zorg er tussendoor voor dat je het mengstel een paar keer naar beneden “duwt” dit zodat het een zo glad mogelijk mengsel wordt.

Als de taartjes klaar zijn laat je ze even goed afkoelen, als ze afgekoeld zijn schep je ongeveer anderhalve theelepel van het dadelmengsel op het taartje, wil je het extra zout hebben kun je als je het mengsel op het taartje hebt gedaan nog afwerken met nog een beetje extra zout.

Zet de taartjes ongeveer 15minuten in de koelkast zodat ze goed afkoelen, maak ondertussen de chocolade.

Laat de cacaoboter au baire marie smelten, zorg ervoor dat dit niet te snel gaat. Is de boter gesmolten laat deze dan een paar minuten afkoelen. Hierna voed je de cacao toe en roer je het geheel door totdat er geen stukjes meer inzitten. Voeg daarna de Ahorn siroop toe.

Haal de taartjes uit de koeling en dip ze in het chocolade, evt kun je de chocolade er ook met een eetlepel op verdelen. Werk evt. nog af met wat amandelschaafsel en kokos.

Laat de chocolade hard worden in de koeling , daarna, eet smakelijk!!

hartje      Eva

Meer recepten!

15310985_1170058883073393_2080697943_o

 

Ook leuk om te lezen!

.yuzo_related_post img{width:120px !important; height:110px !important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:15px;background: !important;color:!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb:hover{background:#fcfcf4 !important; -webkit-transition: background 0.2s linear; -moz-transition: background 0.2s linear; -o-transition: background 0.2s linear; transition: background 0.2s linear;;color:!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb a{color:!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb a:hover{ color:}!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb:hover a{ color:!important;}
.yuzo_related_post .yuzo_text {color:!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb:hover .yuzo_text {color:!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb{ margin: 0px 0px 0px 0px; padding: 5px 5px 5px 5px; }

jQuery(document).ready(function( $ ){
//jQuery(‘.yuzo_related_post’).equalizer({ overflow : ‘relatedthumb’ });
jQuery(‘.yuzo_related_post .yuzo_wraps’).equalizer({ columns : ‘> div’ });
})

Ook leuk om te lezen!

One thought on “Speculaas taartje met gezouten karamel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *