Waarom knopjeom.nl ?

63d3feec-e959-432d-a1e8-17f1df091972_shutterstock_146321336_groenten_markt_kraam_komkommer_tomaat_980x440-980x175

In mijn eerste blog vertelde ik over mijn diverse afvalpogingen en waar dit uiteindelijk toe leidden. Tot uiteindelijk niets, ofja een paar extra kilos kreeg ik er wel bij. Gratis!! Hoefde ik niets extra’s voor te doen. En dat voelde ook zo! Alsof als ik langs de ijssalon liep en er al meteen een halve kilo bijkwam? Alsof iedereen me überhaupt al aankeek als ik langs het schap met koekjes liep. Ik hoorde mensen denken: “pak er nog maar eentje”. Keken mensen echt naar me? Of heb ik dat mezelf ingebeeld?

Er waren ook mensen die het nodig vonden hier hardop iets over te zeggen. Eigenlijk wilde ik deze mensen even naroepen dat ik zoveel koekjes niet at, maja.. zin had dit uiteindelijk ook niet. Ik probeerde dan maar de verstandige volwassenen te zijn.

Mijn “knopje” was defect, beschadigd door lomp gebruik van mezelf maar vooral ook van anderen. Veel opmerkingen zal ik nooit meer vergeten, zelfs nu kan ik dat gevoel nog terugroepen, tranen prikken in mijn ogen als ik hieraan denk.

Sport, wat moet ik daarvan zeggen? Ik wilde altijd zeggen dat ik het leuk vind en fijn om te doen. Maar helaas werkt dit bij mij toch anders. Ik moest mezelf regelmatig een enorme schop onder mn kont geven om in beweging te komen. Maar vaak had ik wel een smoesje paraat, zelfs tegenover mezelf.

Je bent niet alleen

En dat is zo, want misschien denk jij wel als jij dit verhaal leest, dit is herkenbaar.  Ik worstel met de kilo’s of ik wil al langer gezond eten maar kan de discipline niet opbrengen, wil jij eigenlijk wel sporten maar eigenlijk ook weer niet?  Je vraagt je af waar je moet beginnen? Wil je graag leuke gezonde gerechten op tafel zetten zonder dat de kinderen hun neus optrekken en dit dan ook nog graag binnen een nieuw olympisch tijdrecord?   (zo doen we toch nog iets aan sport  Afbeeldingsresultaat voor smiley knipoog  )

12718051_10153413878643341_964946637374344302_n

De afgelopen twee jaar ben ik bezig geweest om mijn defecte bijna roestende knopje weer op te lappen en bruikbaar te maken. De afgelopen maanden ben ik mezelf meer open gaan stellen naar anderen over mijn leven met (flink) overgewicht. Vooral over hoe ik het “knopje om” gezet hebt, over de problemen waar ik tegenaan liep en hoe ik me nu voel nadat ik een flink aantal kilo’s afgevallen ben.

Voor veel mensen klinken veel dingen bekend, mijn verleden met lijnen, het wel willen veranderen van eetpatronen maar steeds weer terug vallen naar oude gewoontes, geen zin/energie hebben om te sporten, gezonder willen eten maar niet precies weten wat dit dan is etc. Daardoor werd ik getriggerd om mijn verhaal te vertellen met als conclusie dat ik iedereen die het wilde horen vertelde over goede voeding, de voordelen, leuke boeken, maniertjes om kids gezonder te laten eten en wat wij dan zoal thuis eten.

Jan (mijn man) had al een paar keer gezegd dat ik een blog zou moeten beginnen want ja, een ‘ervaringsdeskundige’ zou ik mezelf ondertussen wel kunnen noemen. Dit heb ik steeds een beetje voor me uit geschoven omdat schrijven niet altijd mijn sterkste punt is geweest (dyslectische aanleg).

Tot er een nieuwsbrief van Amber Albarda via de mail kwam, zij vroeg hierin gastbloggers. Hier heb ik dezelfde dag nog op gereageerd. Mijn proefblog aan haar was mijn 1e verhaal over de basis hoe ik 30 kg afgevallen ben. En nu…? Dit “smaakt” naar meer!! Zulke leuke, oprecht belangstellende opmerkingen, de bevestiging dat inderdaad veel mensen mijn verhaal herkennen en dat er zo vaak de vraag is naar -Waar begin ik?-.

Ik hoop mensen te kunnen helpen, inspireren, motiveren en enthousiasmeren om beter voor zichzelf te zorgen. Niet door wetenschappelijk onderbouwde argumenten maar door persoonlijke verhalen en ervaringen. Mijn doel is om leuke blogs te schrijven, tips te delen, lekkere recepten te maken en te delen, vragen te beantwoorden als die er zijn maar vooral veel plezier beleven aan dit allemaal! Ik gun het iedereen om zelf te ervaren wat gezondheid voor positief effect heeft op je huid, haar, energie, moods, kids en je omgeving!

14519906_1429757303706155_3424335671732591858_n                        -x- Eva

Ook leuk om te lezen!