Vandaag is rood… Paprika rood!

Vandaag is rood… Paprika rood!

Vroeger had ik één grote droom! Kapster worden!

Mijn eerste baantje was in de kapsalon, ik mocht hier haren wassen, koffie rondbrengen, de telefoon opnemen, de salon tussendoor opruimen etc. Altijd was ik bezig met haren, de krulspelden van mijn oma indraaien, mijn eigen haren opsteken föhnen, Lekker tutten en frummelen. Uiteindelijk ging ik de kappersopleiding, slaagde ik en ging ik werken bij Cosmo Hairstyling. Heel snel kwam ik erachter dat ik meer wilde en besloot terug te gaan studeren. Een ex kapster ben ik dus, maar de liefde voor mooi haar en het “frummelen” blijft bij me!

Vooral ook als Ex kapster weet ik heel goed wat haarproducten met je haar doen, ik heb helaas veel haar gezien dat kapot was. Teveel gebleekt, van licht naar donker, van donker naar licht, verkeer gebruik van styl/krultangen, horror extension en ga zo maar door. Nadat ik gestopt was als kapster waren ook mijn extreme kapsels verleden tijd, echter ben ik altijd mijn haar blijven kleuren.. Als je daar eenmaal mee begint ;-).

 

Natuurlijke haarverzorging 

Toen ik de overstap op natuurlijke haarverzorging en shampoos (nu ongeveer een jaar geleden)maakte heb ik ook mijn haar niet meer gekleurd. Het kleuren van mijn haar deed ik vooral voor de glans, tegenwoordig glanst mijn haar van zichzelf al aardig! ( een direct voordeel van gezond eten en voldoende water drinken. Dit heb ik nooit geleerd tijdens mijn opleiding….?)

Je haar niet kleuren geeft wel een flink nadeel… soms wordt het een beetje saai! Nu hoef ik geen gekke kapsels mee te hebben, maar met de mode meegaan vind ik wel leuk en soms even iets anders is ook leuk!

Gewoon, omdat de lentezon doorkomt, je een avondje uit gaat met vrienden of omdat je gewoon iets anders wil! Dat laatste heb ik zelf nu al langere tijd. Maar wat kun je hier dan mee doen als je geen product vind die je hiervoor wil en kan gebruiken?

Totdat ik hoorde over de producten van Jean Paul Myné. Nadat ik gekeken heb naar de ingrediënten en zag dat er geen kunstmatige producten zoals parabenen inzaten werd ik direct enthousiast!

Tips voor je haarkleur

  • Was je haar niet te vaak! Dit zorgt ervoor dat je haarkleur sneller vaag wordt.
  • Gebruik een goede (natuurlijke) verzorging, dit zorgt ervoor dat je haarschubben meer gesloten blijven en je haar minder poreus wordt.
  • Kleur je haar niet te vaak, hoe meer je het kleurt hoe poreuzer je haar wordt en des te sneller gaat de kleur dus ook weer uit je haar.
  • Zoek een goede kapsalon/kapster die je kan adviseren over je kleur en ga thuis niet aan de slag met haarverf van de kruidvat/etos/action.
  • Spoel je haar na het wassen na met wat kouder (niet te koud, dit is voor jezelf niet zo lekker 🙂 )water, als je je haar wast gaan je haarschubben open staan, door het gebruik van koud water sluiten ze weer. Meer glans en minder kans op beschadigingen!

hartje      Eva

Meer Beauty!15320237_586186554904832_2125028326_n

Ook leuk om te lezen!

One thought on “Vandaag is rood… Paprika rood!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *