Zuurkooltaartje – On te GO-

Zuurkooltaartje   – On te GO-

Zuurkool! You love it or you hate it.

dsc_7506De meeste volwassenen houden van zuurkool, kinderen vinden zuurkool daarentegen meestal niet zo een succes. Nu eten mijn kinderen behoorlijk veel, maar de smaak van zuurkool moet soms toch wel een beetje “opgeleukt” worden om echt lekker gevonden te worden.

Toen ik het boek – On Te GO- van Rens Kroes kocht viel me dit taartje (officieel een lunchgerecht) meteen op. Het zag er leuk uit en klonk (vond ik) heerlijk!  Dit was natuurlijk dan een goede reden om dit heerlijke gerechtje te gaan proberen en hem te gaan “preppen” (prepareren/voorbereiden).

Maar om eerlijk te zijn…. Kwam het daar niet van bril .

Eind van de middag heb ik hem gemaakt en een uur later stond hij als avondmaaltijd te pronken op de eettafel, want alles wat je nodig hebt voor een goede maaltijd zit erin! Flinke portie groente, eiwitten, vetten en (langzame) koolhydraten.

Wist je dat: Zoete aardappelen een veel gezondere optie zijn dan gewone aardappelen omdat ze ervoor zorgen dat je bloedsuikerspiegel minder hard stijgt? Dit voorkomt dan uiteindelijk weer een “after dinner dip” en zorgt ervoor dat je minder zin hebt om te snacken in de avond. Handig om te weten toch?!

Geniet van dit heerlijke recept, wij (en ja ook de kids) hebben dit namelijk al voor je gedaan en dit was zeker niet de laatste keer!

Afbeeldingsresultaat voor hartje   Eva

P.S. Probeer ook lekker te variëren! Denk eens aan blokjes kip met ananas of gerookte zalm met pijnboompitten.

P.P.S. Heb je zelf nog leuke tips? Laat ze gerust achter onder dit blog!

P.P.P.S. Enthousiast geworden naar dit 1e recept uit het boek -On the Go- van Rens Kroes? In dit boekje staan nog 48 meer gemakkelijke meeneem recepten, ontbijtjes, lunches en zelfs meeneem diners en allemaal even gezond! Een aanrader als je het aan mij vraagt!

 

COVER-ON-THE-GO

 

Ingrediënten

  • 100 g rozijnen
  • 1 kg zoete aardappelen
  • 1 middelgrote ui
  • kokosolie, om in te bakken
  • 3 eieren
  • 400 g zuurkool, uitgeknepen
  • 200 g (haver)meel
  • handje verse tijm, fijngehakt
  • 150 g feta
  • 2-3 eetlepels zonnebloempitten

Bereiden

Laat de rozijnen in een kommetje met wat kokend water een kwartiertje weken.

Schil de zoete aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in een laagje water gaar in ca. 15 minuten. Giet ze af en laat afkoelen. Snipper ondertussen de ui en bak deze glazig in een koekenpan met een lepeltje (kokos)olie.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Klop de eieren luchtig in een grote kom. Prak de aardappelen fijn. Laat de rozijnen uitlekkedsc_7508n en voeg samen met de aardappelpuree, zuurkool, meel, ui, peper en tijm bij de eieren. Verkruimel de helft van de feta erboven en roer goed door. Schenk in een ingevette taartvorm van 28 cm en verkruimel de rest van de feta erover. Bestrooi met zonnebloempitten en bak de zuurkooltaart ca. 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Extra benodigd

Taartvorm (Ø 28 cm)

 

Meer recepten!

Ook leuk om te lezen!

2 thoughts on “Zuurkooltaartje – On te GO-

  1. Ha Eva, ik heb het taartje gemaakt en verrukkelijk gegeten. Dank voor het recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *